40.718 Zonnepanelen in Groningen!

FAQ / Subsidies < Terug naar FAQ Overzicht

 • Wat houdt de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering in?

  Woningeigenaren in één van de elf gemeenten binnen het gaswinningsgebied kunnen maximaal €4.000,- subsidie krijgen op energiebesparende maatregelen of op de aanschaf van zonnepanelen/zonneboilers. Uitgebreide informatie is te vinden op de website van Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

 • Hoe kan ik de BTW op mijn zonnepanelen terugvragen

  Er zijn op internet talloze aanbieders te vinden die voor een vergoeding willen de helpen de BTW terug te vragen. Het is terugvragen van de BTW is echter zo eenvoudig dat het voor de meeste mensen geen probleem hoeft te zijn dit zelf te doen. Op de website van Milieu Centraal staat een handig stappenplan waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe de teruggave in praktijk werkt en waar de benodigde formulieren te vinden zijn om het te regelen.

 • Kan ik subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen of zonnepanelen?

  De meeste particulieren die het huis beter willen isoleren kunnen momenteel geen aanspraak maken op subsidies. Alleen voor inwoners van het gaswinningsgebied is het mogelijk subsidie te ontvangen dankzij de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering.

  Bij de aanschaf van zonnepanelen zijn er ook geen subsidies meer beschikbaar. Wel kunnen mensen die zonnepanelen kopen de BTW op de aanschaf en installatie terugvragen.

  Voor bedrijven, verenigingen en organisaties zijn er vaak andere mogelijkheden dan voor particulieren. Neem contact met ons op voor vragen over actuele subsidiemogelijkheden.

Zoek vragen

Stel je vraag