40.718 Zonnepanelen in Groningen!

FAQ / Subsidies < Terug naar FAQ Overzicht

 • Wat houdt de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering in?

  Woningeigenaren in één van de elf gemeenten binnen het gaswinningsgebied kunnen maximaal €4.000,- subsidie krijgen op energiebesparende maatregelen of op de aanschaf van zonnepanelen/zonneboilers. Uitgebreide informatie is te vinden op de website van Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

 • Hoe kan ik de BTW op mijn zonnepanelen terugvragen

  Er zijn op internet talloze aanbieders te vinden die voor een vergoeding willen de helpen de BTW terug te vragen. Het is terugvragen van de BTW is echter zo eenvoudig dat het voor de meeste mensen geen probleem hoeft te zijn dit zelf te doen. Op de website van Milieu Centraal staat een handig stappenplan waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe de teruggave in praktijk werkt en waar de benodigde formulieren te vinden zijn om het te regelen.

 • Kan ik subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen of zonnepanelen?

  Huiseigenaren kunnen vanaf 23 augustus 2016 subsidie aanvragen voor de verduurzaming van hun eigen woning. Deze regeling heeft tot doel energiebesparing te stimuleren in bestaande koopwoningen in de particuliere sector, alsmede in bestaande gebouwen van verenigingen van eigenaars, woonverenigingen en wooncoöperaties, waarvan een of meer leden eigenaar-bewoner zijn. Maatregelen omvatten isolatie maatregelen en besparingsmaatregelen.

  Bij de aanschaf van zonnepanelen zijn er geen subsidies meer beschikbaar (m.u.v. de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering voor inwoners van het gaswinningsgebied). Wel kunnen mensen die zonnepanelen kopen de BTW op de aanschaf en installatie terugvragen.

  Voor bedrijven, verenigingen en organisaties zijn er vaak andere mogelijkheden dan voor particulieren. Neem contact met ons op voor vragen over actuele subsidiemogelijkheden.

Zoek vragen

Stel je vraag