40.718 Zonnepanelen in Groningen!

FAQ / Zonnepanelen < Terug naar FAQ Overzicht

 • Hoe gaat de installatie van zonnepanelen in zijn werk?

  Het installeren van zonnepanelen duurt een halve tot een hele dag. De precieze tijd is afhankelijk van de grootte van het systeem. Het timmer- en boorwerk blijft beperkt. Er wordt minimaal één gaatje geboord in het dak. U moet thuis zijn als de panelen geplaatst worden. Bovendien moet de meterkast of zolder bereikbaar zijn om de omvormer een plek te geven.

 • Kan ik zonnepanelen ook op een ander dak zetten?

  Ja, dat kan. Door een nieuwe maatregel uit het Energieakkoord is het per 1 januari 2014 mogelijk om panelen op een ander dak te plaatsen en een belastingkorting te ontvangen op uw energierekening. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden.

 • Wat is de gemiddelde terugverdientijd van de zonnepanelen?

  De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ligt tussen de 8 en 10 jaar. Over het algemeen geldt: hoe groter de zonnestroominstallatie hoe korter de terugverdientijd.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Wij raden u aan om niet meer energie op te wekken dan u verbruikt. Het is al heel netjes als u 80 procent van uw eigen elektriciteitsverbruik zelf kunt opwekken.

 • Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

  Of uw dak geschikt is voor zonnepanelen is afhankelijk van de oriëntatie en de grootte van het dak. Bovendien moet u rekening houden met de schaduwobjecten op en rond uw dak. Met behulp van de Zonatlas kunt u zelf de geschiktheid van het dak bepalen. Als lid of klant van Grunneger Power kunt u een zonnepanelenadvies aanvragen.

Zoek vragen

Stel je vraag