40.718 Zonnepanelen in Groningen!

Alfa Postcoderoos II

Zeeheldenbuurt e.o.

Alfa Postcoderoos II, Zeeheldenbuurt

Heeft u geen eigen dak? Of geen geschikt dak voor zonnepanelen? Het project ‘Alfa-Postcoderoos’ is voor u dan dé kans om zelf groene energie op te wekken en te profiteren van een lagere energierekening.

Op het dak van het Alfa-college aan de Admiraal de Ruyterlaan werden in september 2016 350 zonnepanelen geplaatst voor buurtbewoners. Maar er is ruimte voor meer panelen! Daarom starten we met een tweede ronde van het project. De zonnepanelen in deze fase worden eind juli/begin augustus 2017 geplaatst.


Kan ik meedoen?

Iedereen die in het postcodegebied 9718 (Schilderswijk), 9726 (Zeeheldenbuurt), 9711 (Binnenstad-Zuid), 9724 (Oosterpoortbuurt), 9725 (Rivierenbuurt), 9727 (Stadspark) en 9743 (Vinkhuizen) woont, kan meedoen aan het project. Om mee te doen wordt u klant van Grunneger Power. Daarnaast koopt u eenmalig één of meerdere certificaten. Dankzij de Regeling Verlaagd Tarief (ook wel: de Postcoderoosregeling) geven deze certificaten u 15 jaar lang gegarandeerd recht op het niet hoeven te betalen van belasting over uw stroom.


Hoe werkt het?

Wanneer u mee wilt doen wordt u klant van Grunneger Power en daarnaast lid van de opwekcoöperatie ‘Alfa Postcoderoos’. U betaalt aan de opwekcoöperatie bovengenoemde € 275,- per paneel. De coöperatie koopt hiervan de zonnepaneleninstallatie. Door uw lidmaatschap van de coöperatie bent u dus mede-eigenaar van de installatie.

Vanaf het moment dat de zonnepaneleninstallatie in werking gaat, profiteren alle deelnemers 15 jaar van een energiebelastingkorting (à 12,2 ct. incl. BTW). U betaalt dus ongeveer 7 cent in plaats van de gebruikelijk 19 cent voor stroom.

Na 15 jaar besluit de opwek coöperatie (die dus bestaat uit alle deelnemers van het project) wat er met de zonnepaneleninstallatie gebeurt. Mogelijke opties zijn: de installatie verkopen voor de restwaarde of de panelen verdelen onder de leden. Als de Postcoderoosregeling wordt verlengd (wat nu nog niet bekend is), is het ook mogelijk om het project door te zetten.

Deel dit project

Voor een groter succes kunt u dit project delen op Twitter of Facebook, laat zien dat u betrokken bent!

180 / 250 Zonnepanelen
72%


De belangrijkste cijfers op een rij:
  • Prijs per certificaat: €275,-*
  • Opbrengst per certificaat: 220 kWh
  • Besparing per certificaat: 27 euro per jaar

* Dit bedrag is inclusief installatiekosten, productiemeter, omvormer, onderhoud en garanties.


Meer informatie?

Neem dan contact met ons op. Stuur een mail met uw vraag naar: alfa-postcoderoos@grunnegerpower.nl.