40.718 Zonnepanelen in Groningen!

Alfa Postcoderoos I

Zeeheldenbuurt e.o.

Alfa Postcoderoos, Zeeheldenbuurt

Heeft u geen eigen dak? Of geen geschikt dak voor zonnepanelen? Het project ‘Alfa-Postcoderoos’ is voor u dan dé kans om zelf groene energie op te wekken en te profiteren van een lagere energierekening.

Op het dak van het Alfa-college aan de Admiraal de Ruyterlaan zullen in het voorjaar van 2016 zonnepanelen geplaatst worden. Het aantal zonnepanelen dat geplaatst wordt, is afhankelijk van het aantal deelnemers aan het project. Er is plaats voor meer dan 1000 panelen!

Iedereen die in het postcodegebied 9718 (Schilderswijk), 9726 (Zeeheldenbuurt), 9711 (Binnenstad-Zuid), 9724 (Oosterpoortbuurt), 9725 (Rivierenbuurt), 9727 (Stadspark) en 9743 (Vinkhuizen-Zuid) woont, kan meedoen aan het project. Om mee te doen wordt u klant van Grunneger Power. Daarnaast koopt u eenmalig één of meerdere zonnepanelen. Dankzij de Regeling Verlaagd Tarief (ook wel: de Postcoderoosregeling) geven deze certificaten u 15 jaar lang gegarandeerd recht op het niet hoeven te betalen van belasting over uw stroom.


De belangrijkste cijfers op een rij:
  • Prijs per zonnepaneel: €275,-*
  • Opbrengst per zonnepaneel: 220 kWh
  • Besparing per zonnepaneel: 27 euro per jaar
  • Totale opbrengst na 15 jaar: €405,-
  • Terugverdientijd: 10 jaar

De zonnepanelen zijn niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu! Per paneel bespaart u 80 kg CO2 per jaar.

* Dit bedrag is inclusief installatiekosten, productiemeter, omvormer, onderhoud en garanties.


Hoe werkt het?

Wanneer u mee wilt doen wordt u klant van Grunneger Power en daarnaast lid van de opwekcoöperatie ‘Alfa Postcoderoos’. U betaalt aan de opwekcoöperatie bovengenoemde € 275,- per paneel. De coöperatie koopt hiervan de zonnepaneleninstallatie. Door uw lidmaatschap van de coöperatie bent u dus mede-eigenaar van de installatie.

Vanaf het moment dat de zonnepaneleninstallatie in werking gaat, profiteren alle deelnemers 15 jaar van een energiebelastingkorting (à 12,2 ct. incl. BTW). U betaalt dus ongeveer 7 cent in plaats van de gebruikelijk 19 cent voor stroom.

Na 15 jaar besluit de opwek coöperatie (die dus bestaat uit alle deelnemers van het project) wat er met de zonnepaneleninstallatie gebeurt. Mogelijke opties zijn: de installatie verkopen voor de restwaarde of de panelen verdelen onder de leden. Als de Postcoderoosregeling wordt verlengd (wat nu nog niet bekend is), is het ook mogelijk om het project door te zetten.

Deel dit project

Voor een groter succes kunt u dit project delen op Twitter of Facebook, laat zien dat u betrokken bent!

350 / 350 Zonnepanelen
100%


Informatieavonden en inschrijven:

In het najaar van 2015 vond de eerste informatiebijeenkomst plaats. De tweede werd begin januari gehouden. Na de uiterste inschrijfdatum (op 1 maart) hielden we een infobijeenkomst voor de deelnemers. Deze vond plaats op 8 en 16 maart  bij het Alfa-college aan de Admiraal de Ruyterlaan. Inmiddels is de eerste fase van het project overtekend. We gaan 350 panelen plaatsen. Omdat de eerste ronde een succes was, starten we na de zomer met een tweede fase van het project. Daarvoor kunt u zich nog steeds inschrijven!


Meer informatie?
  • Wilt u meer informatie over het project? Bekijk hier de presentatie van onze tweede informatiebijeenkomst. Heeft u vragen? Mail dan naar: alfa-postcoderoos@grunnegerpower.nl, of bel ons.
  • Wilt u meedoen met het project? Download hier een intentieverklaring. Met deze verklaring geeft u aan deel te willen nemen aan het project, maar zit u nog nergens aan vast.
  • Wilt u meer achtergrondinformatie over de postcoderoosregeling? Lees hier hoe de regeling precies werkt.