40.718 Zonnepanelen in Groningen!

Zonnepark Vierverlaten

Hoogkerk

Zonnepark Vierverlaten

Samen met de gemeente Groningen en de GreSCo ontwikkelen wij een zonnepark op een braakliggend bedrijfsterrein van 3 hectare bij Hoogkerk, langs de spoorweg naar Leeuwarden. De zonnepanelen in dit zonnepark zijn van en voor Stadjers. Want wij vinden dat iedereen zijn eigen stroom op kan wekken. Ook als je geen geschikt dak hebt voor zonnepanelen of in een huurhuis of appartementencomplex woont.

Inmiddels is ontwikkelaar ENGIE gestart met de bouw van het zonnepark, dat bestaat uit 7.777 panelen. Het park levert genoeg stroom voor bijna 600 huishoudens! Naar verwachting is Zonnepark Vierverlaten klaar in juni 2017.


Wie kan er meedoen?

Iedereen die in de Gemeente Groningen, Haren of Ten Boer woont (of iedereen die zijn zoncertificaten toekent aan iemand die woonachtig is in één van deze gemeenten) kan meedoen. Ook iedereen die werkzaam is bij één van de Groningen Energieneutraal-convenantpartners van Grunneger Power kan deelnemen.


De belangrijkste cijfers:

Inleg per certificaat: €350,- (eenmalig)
Rente en aflossing die jij ontvangt: €29,- (per jaar)
Opbrengst na 15 jaar: €435

Let op: deelname aan Zonnepark Vierverlaten staat open voor leden van Grunneger Power. Je kunt je aanmelden als energieklant, via onze website. Je bent dan automatisch lid van onze coöperatie. Zit je nog vast aan een contract bij een andere energieleverancier? Dan kun je ook alleen lid worden. Het lidmaatschap van Grunneger Power kost €10,- per jaar. Dit bedrag is onafhankelijk van het aantal zoncertificaten waarmee je meedoet. 


Informatiebijeenkomsten

In januari 2017 hebben wij drie informatiebijeenkomsten gehouden. Heeft u deze gemist? Dan kunt u hier het verslag teruglezen. Of u komt naar één van onze andere infoavonden. Deze vinden plaats op:

  • Maandagavond 1 mei, Het HeerenHuis, Spilsluizen 9, Groningen
  • Maandagavond 8 mei, MFC de Stroming, Merwedestraat 54, Groningen
  • Maandagavond 15 mei, Het Floreshuis, Floresplein 19D, Groningen
  • Maandagavond 22 mei, Poortershoes, Oosterweg 13, Groningen
  • Maandagavond 29 mei, De Mellenshorst, Waterhuizerweg 36, Haren
  • Woensdagavond 7 juni, ’t Vinkhuys, Diamantlaan 94, Groningen
  • Maandagavond 12 juni, Het Dok, Kajuit 4, Groningen
  • Maandagavond 19 juni, Dorpshuis Hoogkerk, Zuiderweg 70-4, Hoogkerk

Alle bijeenkomsten beginnen om 20:00 uur (inloop met koffie en thee vanaf 19:45 uur). We horen het graag als u komt. U kunt zich via onderstaande knop aanmelden.

ik-ben-erbij-knop


Zonnepark Vierverlaten in de media

Verschillende media besteedden al aandacht aan de zonneweide. Lees hier bijvoorbeeld:

  • een artikel van RTV Noord, gepubliceerd op 8 juni 2016
  • een artikel van de Gezinsbode, gepubliceerd op 16 december 2016

 

Deel dit project

Voor een groter succes kunt u dit project delen op Twitter of Facebook, laat zien dat u betrokken bent!Meedoen?

Wanneer u mee wilt doen met Zonnepark Vierverlaten, klikt u op de afbeelding hieronder. U wordt dan automatisch doorgelinkt naar de website van onze partner Greencrowd. Daar kunt u een persoonlijk crowdfundprofiel aanmaken en kunt u zich voorinschrijven voor de crowdfunding van het zonnepark. U reserveert dan vast een door u aangegeven aantal zoncertificaten. Één zoncertificaat staat gelijk aan de opbrengst van één zonnepaneel. Na de oplevering van het zonnepark – in juni 2017 – ontvangt u een mail met een factuur. U kunt de zoncertificaten vanaf dat moment betalen.

Let op: wanneer u een account hebt aangemaakt op Greencrowd, vindt u de link naar de projectpagina van Zonnepark Vierverlaten niet terug tussen ‘alle projecten’. Het project is verborgen op de website van Greencrowd, omdat het zonnepark alleen beschikbaar is voor inwoners van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer en voor de medewerkers van de Groningen Energieneutraal-convenantpartners. Nadat u een account hebt aangemaakt, kunt u via de afbeelding hiernaast altijd weer teruggaan naar de projectpagina van Zonnepark Vierverlaten op Greencrowd om uw zoncertificaten te reserveren.