40.718 Zonnepanelen in Groningen!

Marco van Dalfsen

Alles was binnen een paar minuten geregeld!
- Marco van Dalfsen -

Marco van Dalfsen over klant worden van Grunneger Power

Marco van Dalfsen is een echte Noordeling. De geboren Drenth, met Fries bloed woont nu al 25 jaar in Groningen. Twee jaar geleden hoorde hij voor het eerst van Grunneger Power. Hij zag vaak mensen van Grunneger Power op de Vismarkt staan met een kraampje en las er wel eens over in het Dagblad van het Noorden. “Je hoort er een keer van, je ziet ze, je leest erover en dan gaat het in je hoofd zitten. Op een gegeven moment dacht ik: hier kan ik niet omheen. Ik moet er wat mee gaan doen!”

Kiezen voor lokale economie
Het duurde nog even voordat Marco ook echt klant werd. Maar die keuze was snel gemaakt toen hij aan het rekenen sloeg. “Ik kwam erachter dat alle Grunneger huishoudens met elkaar zo’n 107 miljoen euro uitgeven aan gas en elektra. Dat is een gigantisch bedrag dat elk jaar de stad uitvloeit. Buitenlandse energiebedrijven zetten er mooie gebouwen voor neer en betalen er grote salarissen van, maar Groningen ziet het geld niet meer terug. Ik dacht op dat moment: dat moet toch anders kunnen! Grunneger Power is een club die dat ook anders wil zien. Ik vind het ontzettend interessant om te kijken hoe we samen de economie van Groningen kunnen stimuleren.”

In een paar minuten klant
Marco is bijna een jaar klant nu. Van te voren zag hij een beetje op tegen het overstappen naar Grunneger Power, omdat hij verwachtte dat het een hoop gedoe zou zijn. “Ik dacht dat ik allerlei gegevens bij de hand zou moeten hebben, brieven moest ondertekenen en kopieën op zou moeten sturen. Maar het enige wat ik hoefde te doen was een online formulier invullen! Toen ik dat gedaan had kreeg ik gelijk de volgende dag een brief in de brievenbus dat alles in goede orde was ontvangen. Zij zouden me uitschrijven bij mijn vorige energieleverancier. Weer een week later kreeg ik een brief dat alles rond was. Uiteindelijk was alles dus binnen een paar minuten geregeld. Het was veel minder werk dan ik van te voren had gedacht, en ik heb geen moment zonder stroom gezeten!”