40.718 Zonnepanelen in Groningen!

Zonnepark Vierverlaten

Samen met de gemeente Groningen (de GreSCo) en ENGIE hebben wij een zonnepark op een braakliggend bedrijfsterrein bij Hoogkerk gebouwd. De 7.777 zonnepanelen in dit zonnepark zijn vóór en dóór burgers en bedrijven uit Groningen. Maar ook als u niet in de Stad woont kunt u meedoen. Want wij vinden dat iedereen zijn eigen, groene stroom op kan wekken. Ook als u geen geschikt dak hebt voor zonnepanelen of in een huurhuis of appartementencomplex woont.

In juni 2017 is het zonnepark opgeleverd en geopend. Op 1 juli wordt het zonnepark overgedragen aan de deelnemers.


De belangrijkste cijfers:

U kunt nog steeds meedoen en uw eigen groene stroom opwekken! U koopt dan één of meerdere zonnecertificaten. Deze certificaten staan gelijk aan een paneel. We zetten de belangrijkste cijfers voor u op een rij.

Eenmalige inleg per zonnecertificaat:             €350,-
Opbrengst per jaar per zonnecertificaat:        230 kWh = €29,-
Totale opbrengst na 15 jaar:                           €435,-

Rente op inleg:       3%
CO2-besparing:     100 kg per zonnecertificaat per jaar


Wie kan er meedoen?

Iedereen die lokale, groene energie belangrijk vindt en zelf wil opwekken kan meedoen. U doet al mee vanaf één zonnecertificaat. Heeft u geen geschikt dak voor zonnepanelen, woont u in een huurhuis of wilt u extra zonnepanelen naast de panelen die u al op uw dak hebt liggen? Dan is dit uw kans om zelf stroom te produceren.

Wanneer u energieklant bent (of wordt) van Grunneger Power heeft u een extra voordeel. Dan wordt de door u opgewekte stroom ook aan u geleverd. U ontvangt uw eigen groene stroom uit het zonnepark.


Zonnepark Vierverlaten in de media

Verschillende media besteedden al aandacht aan Zonnepark Vierverlaten. Lees hier bijvoorbeeld:

  • een artikel van RTV Noord, gepubliceerd op 8 juni 2016
  • een artikel van de Gezinsbode, gepubliceerd op 16 december 2016
  • een artikel van de GIC, gepubliceerd op 26 april 2017
  • een artikel van de Gezinsbode, gepubliceerd op 21 juni 2017

foto2-o-v-v-henk-tammensWethouder duurzaamheid Mattias Gijsbertsen verricht openingshandeling: 40 schapen die de weide gaan begrazen worden losgelaten.

DCIM100MEDIADJI_0006.JPG

Dronebeelden van Zonnepark Vierverlaten vanuit de lucht.

Zonnepark Vierverlaten

Ik doe mee knop


Meedoen?

Wanneer u mee wilt doen met Zonnepark Vierverlaten, klikt u op ‘bekijk meer informatie‘ in de afbeelding hieronder. U wordt dan automatisch doorgelinkt naar de website van onze crowdfundpartner Greencrowd. Als deelnemer van Zonnepark Vierverlaten bent u één van de crowdfunders die eigenaar wordt van het zonnepark. Stichting Greencrowd staat onder toezicht van de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Onze zonnecertificaten zijn door Greencrowd getoetst als betrouwbaar product voor crowdfunding.

Op de website van Greencrowd kunt u een persoonlijk profiel aanmaken. U reserveert een door u aangegeven aantal zonnecertificaten. Één zonnecertificaat staat gelijk aan de opbrengst van één zonnepaneel. Na de oplevering van het zonnepark – eind juni 2017 – ontvangt u een mail met een factuur. U kunt de zoncertificaten vanaf dat moment betalen. De zonnecertificaten worden op 1 juli aan u overgedragen.